dilluns, 15 de desembre del 2008

De quina manera podem assolir la convivència entre cultures?

Actualment, hi ha un distanciament de cultures a nivell ideològic, que ens fa pensar en una posició molt individualista i també en el benefici personal.
Si ens tanquem en les nostres idees i costums, això implica a que no hi hagi un progrés en la nostra societat i cultura. Encara que estiguem en contra del flux d’immigrants, en certa forma, això no es pot evitar ja que sempre ha estat així i ho em de respectar, perquè si ens posem a mirar el passat, gran part de les nosaltres provenim de famílies immigrants.
Penso que la convivència entre cultures és extremadament difícil, sobretot per la gran diferència d’idees i costums entre elles. Quan més semblança hi ha en les idees de diferents cultures, més respecte hi ha entre la gent d’aquestes, ja que moltes cultures no acceptaran els costums d’altres i aquestes altres el mateix, la conclusió de com podem assolir la convivència entre diferents cultures és tenint respecte hi intentar arribar a una conclusió comuna. Cada regió té una cultura i l’hem de respectar ens agradi o no, perquè moltes cultures no estan d’acord amb els nostres ideals, sobretot aquest distanciament social entre orient i occident.